Untitled Document

Timmerwerken

Deze kunnen wij vervaardigen met verschillende methodes namelijk door middel van gebruik te maken van spanten of de traditionele manier met gordingen en kepers.

Een spanten dak heeft als voordeel dat wanneer er een constructie van A-spanten wordt geplaatst, er op een beperkte ruimte nog steeds plaats wordt gecreëerd die nog nuttig kan ingedeeld worden als kamers of zolderruimte.
Ook heeft dit type van opbouw het voordeel dat de lasten beter worden verdeeld over het gehele gebouw, waar dit bij de traditionele opbouw slechts op bepaalde punten wordt op gevangen.
 

Ook de traditionele dakconstructie met kepers en gordingen kan in sommige gevallen de voorkeur verkrijgen, namelijk eerder
bij renovatieprojecten van bijvoorbeeld oude boerderijen waarbij de klanten het oudentieke karakter van deze woningen willen vrijwaren door deze gebintes in bijvoorbeeld de schuurruimtes in zichtbaar te laten.
Maar ook bij nieuwbouw wordt deze techniek nog regelmatig toegepast. 

Het plaatsen van een houten draagstructuur voor de dakvloer van uw plat dak behoort tevens tot ons toepassingsgebied, deze worden afgewerkt met planken of plaatmateriaal die ineens van helling worden voorzien om een goede afwatering van het dakvlak te bekomen.

 

Counter dakwerken LGJ